Weingut Johannes Deppisch

gelegen in Erlenbach bei Marktheidenfeld in het mooie Frankenland is een wijnhuis dat al 5 generaties bestaat.
Het wijnhuis is een toegewijd en vooruitstrevend bedrijf in het Frankische wijnland.

Het wijnhuis heeft een verbondenheid met het gastronomische leven in Frankenland.
De wijnen zijn dan ook in veel gastronomische bedrijven te vinden op de wijnkaart.

Golf wijn

Johannes Deppisch is een gepassioneerde golfer.
Tijdens een mooie dag op de green bedacht hij dat een mooie wijn er goed bij zou passen, en zo is dus de Golf Wein geboren.

1 van de specialiteiten van dit wijnhuis is de 

   

Rivaner Trocken Wit 2012

Deze aangename droge witte wijn met een lichte mineralige afdronk is de perfecte gangmaker bij vis en asperge's maar ook ideaal bij een lichte salade of om zo te drinken op een zomerse warme dag.

 biologisch
     
     

In Rheinhessen in het pllaatsje Horrweiler vind je de Wijngaard van Schöppy, met ruim 300 jaar familietraditie kan men stellen dat dit wijnhuis veel ervaring en geschiedenis heeft. De huidige eigenaar Hans Schöppy zoekt in de druiven vooral naar kwaliteit en expressiviteit van de wijn. Naast de gebruikelijke druiven heeft Hans Schöppy ook verschillende andere druiven aangeplant om te proberen of Rheinhessen de kwaliteit heeft om ook hiervan bijzondere wijnen te maken. Door vooral de natuur zijn gang te laten gaan en slechts selectief te plukken komen uit de rijk gemengde grond in Rheinhessen  de beste wijnen uit de druiven te voorschijn die bekroond worden met een groot aantal nationale en internationale prijzen.

De wijnen van Schöppy kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en bijzondere karakter die elke keer weer doet verbazen zoals de Chardonnay die zich kenmerkt door een bijzondere frisheid en fruitig karakter of de Spätburgunder trocken die de volle geur van een rode wijn heeft maar net zo soepel drinkt als een goede witte wijn of rosé. Maar ook wijnen zoals de Riesling of Dornfelder zijn elke keer weer verrassend.

Dit wijnhuis is een parel als het gaat om zowel eenvoudige frisse wijnen als complexe en volle warme wijnen en zal iedereen elke keer weer doen verrassen. 

 

Cognac François Voyer

 

VoyerVoyer Cognac is een familiebedrijfdat gepassioneerd is in elk detail in het maken van cognac, hun cognacs zijn dan ook te vinden in de beste restaurants in Frankrijk (Ducasse, Lucas Carton, Laurent).
De 28 hectare wijngaarden zijn gelegen in Grande Champagne streek, de 1ste Cru van de Cognac, bekend om zijn diepe afdronk en zijn aromatische kracht en het vermogen van een lange rijping.
De wijngaarden zijn in Verrières en Ambleville en het cognachuis bestaat al sinds 1870.
Het assortiment is klassiek, met jonge en oude cognac blend voor degenen die niet de standaard Cognacs willen drinken.
Cognac François Voyer biedt ook een scala van uitzonderlijk oude vintage flessen die elke ervaren Congnac liefhebber zullen bekoren.
Uitzonderlijke kennis en aandacht voor detail maakt dat François Voyer niet zomaar een Cognac is maar een ambachtelijke Cognac die uitzonderlijk genoemd mag worden.

Dagernova

Wijnbouw in het Ahr heeft een lange traditie. De gedocumenteerde geschiedenis van het wijnmaken in het Ahrdal is zelfs terug te voeren naar het jaar 770.
Maar de Romeinen zagen door de natuur verwende Ahrdal al als een ideale locatie voor wijnstokken, wat leidde tot het begin van de nederzetting en de wijnbouw in de regio van  Dernau.
Nergens anders is de "Blauwe Pinot Noir" zo vurig en vol als in het Ahrdal. Het milde klimaat en leisteen als bodem in de steile vallei van de rivier zijn in het voordeel van de groei van de druiven.

De oorsprong van onze naam Dagernova

Een Frankische Ahrdal nederzetting in de 8e eeuw wordt voor het eerst genoemd als "Dagernova" in documentatie, vandaag kennen wij deze nederzetting als Dernau. Die traditionele naam was de inspiratie voor de oprichting van de Weinmanufaktur Dagernova, die teruggrijpt naar meer dan 1000 jaar van tradities van wijnproductie en hanteert strenge kwaliteitscriteria voor hun producten. In opvolging van de originele winzerverein in Dernau zet Weinmanufaktur Dagernova in op "handgemaakte" voortreffelijke kwaliteit van wijnen.

Search

f t g