Spatburgunder Dagernova

Dagernova

Wijnbouw in het Ahr heeft een lange traditie. De gedocumenteerde geschiedenis van het wijnmaken in het Ahrdal is zelfs terug te voeren naar het jaar 770.
Maar de Romeinen zagen door de natuur verwende Ahrdal al als een ideale locatie voor wijnstokken, wat leidde tot het begin van de nederzetting en de wijnbouw in de regio van  Dernau.
Nergens anders is de "Blauwe Pinot Noir" zo vurig en vol als in het Ahrdal. Het milde klimaat en leisteen als bodem in de steile vallei van de rivier zijn in het voordeel van de groei van de druiven.

De oorsprong van onze naam Dagernova

Een Frankische Ahrdal nederzetting in de 8e eeuw wordt voor het eerst genoemd als "Dagernova" in documentatie, vandaag kennen wij deze nederzetting als Dernau. Die traditionele naam was de inspiratie voor de oprichting van de Weinmanufaktur Dagernova, die teruggrijpt naar meer dan 1000 jaar van tradities van wijnproductie en hanteert strenge kwaliteitscriteria voor hun producten. In opvolging van de originele winzerverein in Dernau zet Weinmanufaktur Dagernova in op "handgemaakte" voortreffelijke kwaliteit van wijnen.

Search

f t g