In Rheinhessen in het pllaatsje Horrweiler vind je de Wijngaard van Schöppy, met ruim 300 jaar familietraditie kan men stellen dat dit wijnhuis veel ervaring en geschiedenis heeft. De huidige eigenaar Hans Schöppy zoekt in de druiven vooral naar kwaliteit en expressiviteit van de wijn. Naast de gebruikelijke druiven heeft Hans Schöppy ook verschillende andere druiven aangeplant om te proberen of Rheinhessen de kwaliteit heeft om ook hiervan bijzondere wijnen te maken. Door vooral de natuur zijn gang te laten gaan en slechts selectief te plukken komen uit de rijk gemengde grond in Rheinhessen  de beste wijnen uit de druiven te voorschijn die bekroond worden met een groot aantal nationale en internationale prijzen.

De wijnen van Schöppy kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en bijzondere karakter die elke keer weer doet verbazen zoals de Chardonnay die zich kenmerkt door een bijzondere frisheid en fruitig karakter of de Spätburgunder trocken die de volle geur van een rode wijn heeft maar net zo soepel drinkt als een goede witte wijn of rosé. Maar ook wijnen zoals de Riesling of Dornfelder zijn elke keer weer verrassend.

Dit wijnhuis is een parel als het gaat om zowel eenvoudige frisse wijnen als complexe en volle warme wijnen en zal iedereen elke keer weer doen verrassen. 

 

Search

f t g