Steilanlage in de Moezel

In Lieser aan de moesel 5 km onder Bernkastel is er een familiebedrijf bestaande uit Maria en Herman Josef Botzet en zoon Hubert.
Gezamelijk runnen ze wijnhuis met 10 hectare biologisch wijngaard.

Herman Josef is de Winzermeister, Zoon Hubert is de Kellermeister en Maria verwend de gasten en verzorgd de administratie. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, het is flink gegroeid in oppervlakte wijnbergen.

Deze fantastische wijngaarden liggen op heuvels rondom hun wijnhuis aan de Moezel. 
Al deze heuvels zijn stijl en daardoor moeilijk bereikbaar met machines. Hierdoor is veel van het werk wat in de wijngaard moet gebeuren handwerk. Hierdoor is het werk zwaarder maar winnen de wijnen juist wel aan kwaliteit. Dit handwerk zorgt er namelijk ook voor dat de druiven regelmatig worden gecontroleerd en worden slechtere druiventrossen verwijderd. Een lagere opbrengst op de wijnberg wordt ruimschoots goed gemaakt door de kwaliteit van de wijnen. 

De Familie heeft er voor gekozen in kwaliteit te investeren, ze hebben hun bedrijf omgezet naar biologische teelt, dit is mogelijk gemaakt door omliggende wijnbergen te kopen want als de buurman bestrijdingsmiddelen spuit kan dat overwaaien. Dus op hun bedrijf worden GEEN insecticide, herbicide en pesticide gebruikt en alles staat onder streng toezicht.
En natuurlijk geen kunstmest maar natuurlijke meststoffen.

Dit heeft geleid tot veel erkenningen en prijzen die ieder jaar weer worden toegekend aan de Biologische Kwaliteitswijnen van Hubertushof.

 

 

Moezel öko weingut Hubertushof              

Rivaner Trocken wit 2012       Biologisch
Edition Nr.1 Riesling Halbtrocken wit 2012    Biologisch
Kerner lieblich wit 2012   Biologisch
Dornfelder rood 2012          Biologisch
Treibjagd rood          Biologisch
Roter Pricco-lo rosé mousserend         
                                 

                                          

  

 

 

Search

f t g