Perabo Secco Con Brio

De oorsprong van het wijnhuis Fritz Perabo (Arnstein) kunnen worden getraceerd tot in de Wisperstadt. Eerst woonde de familie in de feodale "Kronacher Hof", waarin nu een timmerbedrijf is gevestigd. Na een paar jaar verhuisde de Perabo’s naar het klooster "Arnstein", waar vandaag het epitheton "Arnstein" (kort A.) van is afgeleid. Sinds het begin van de 19e Eeuw Perabo A werd de familie voor de wijnbouw en oenologie  ingeschakeld.

Was de grootvader van de huidige eigenaar en wijnmaker Christophe Perabo een hobby wijnmaker, maakten ze hierna van deze hobby maar snel hun beroep.

Het huidige Weingut Fritz Perabo A. is ontstaan in 1948 op een nieuwe locatie als evacue op de Schauerweg in Lorch nadat ze  de Wisperstadt moesten verlaten. Het klooster "Arnstein" wordt nog steeds geleid door een andere tak van de familie als een hotel in de Wisperstadt.

Achter de wijnmakerij Perabo A. zit een individuele kelder en natuurlijke productie in de wijngaard.
In de kelders van ons kleine familiewijnhuis Rheingau rijpen grote wijnen van de met de hand geplukte en voorzichtig geperste druiven. Hier creëren wij edele witte wijnen en heerlijke rode wijnen in houten vaten.

 

Altijd volgens onze kwaliteit stelregel:

Less is more! Zodat u een Perabo Wijn nooit zal vergeten!

 

 

 

Search

f t g